Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Güven Kıraç'ın yüzleri

Usta oyuncu Güven Kıraç'ın ikinci sergisi sanatseverlerle buluştu. İlk sergisinde 'Yüz Buldum' diyen ünlü sanatçı, bu kez 'Suratla/Süratle Devam' diyor. Kıraç'ın; çizgisel üslubu, eğlenceli ve özgün boyama tekniği ile yarattığı 23 eseri sanatseverlere farklı bir deneyim yaşattı. Usta oyuncuyu sergide tebrik ettikten sonra, "Nedir yüzlerle derdiniz?" diye sordum. "Bir derdim yok. İnsan yüzlerini seviyorum, ilgimi çekiyor. O nedenle yüz çiziyorum hep" diye yanıtladı. Sergiyi gezerken her yüzdeki ayrı ifade aslında Güven Kıraç'ın ruh halini yansıtıyor. Dünya edebiyatının ünlü yazarı Franz Kafka'yı bembeyaz boyamış mesela. Ben olsam siyah boyardım Kafka'nın yaşadığı acılardan dolayı. Ayrıca "Kafka'nın aşkı Milena neden yok bu sergide?" diye hemen sordum "Ee artık bir sonraki sergiye koyarız" onu dedi. Dayanamayıp soruyorum "Tanıdık yüzler var mı bu tablolarda?" diye, "Belleğime kaydettiğim insanların iz düşümü, net biri yok" diyor.

OYUNCU SAKLANIR
"Oyuncuların işi, başka kimliklere başka yüzlere bürünmektir, bunla alakası var mı?" diye soruyorum, "Oyunculuk saklanmak için en iyi meslek. O kadar çoksunuz ki siz kimsiniz belli değil" diyor.

ESERLER MAKUL
Sergideki eserler oldukça makul fiyatlı seçilmiş. Beğendiklerimin bir kaçı 3500 Euro civarıydı. Ama ben sergi girişindeki makul ve çim adamı en çok beğendim ama öğrendim ki onlar satılık değil, Güven Kıraç'ın koleksiyonundan. Oldukça yaratıcı ve güzel eserlerden oluşan sergi 17 Ocak'a kadar Çukurcuma Corinne Art Gallery'de sanat tutkunlarını bekliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA